Politie deelt spectaculaire beelden van vluchtpoging na plofkraak

Print
Politie deelt spectaculaire beelden van vluchtpoging na plofkraak

Afbeelding: Getty Images

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De Landelijke Eenheid heeft zaterdag beelden gedeeld van een wilde achtervolging op een auto van plofkrakers. De plofkraak vond eerder 4 mei plaats in het Duitse Schwelm.

Op de beelden is te zien hoe de politie op hoge snelheid de achtervolging inzet en hoe het voertuig van de verdachten tot stilstand komt tegen een hekwerk. Agenten losten waarschuwingsschoten toen de bestuurder van de auto ervandoor ging. De andere inzittende kon worden aangehouden.

De dieven hadden een geldautomaat opgeblazen in het Duitse Schwelm en vluchtten vervolgens naar Nederland. In Weert kon de politie twee mannen worden aangehouden. Een derde verdachte wist te vluchten.

In het voertuig van de plofkrakers werden explosieven aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief uit elkaar gehaald.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen