Opnieuw fietser aangereden in Sibbe op plek waar vorig weekend fietser is verongelukt

Print
Opnieuw fietser aangereden in Sibbe op plek waar vorig weekend fietser is verongelukt

Twee aanrijdingen met een fietser binnen een week in Sibbe Afbeelding: De Limburger

Sibbe -

Op dezelfde kruising waar afgelopen zondag een 65-jarige fietser uit Eijsden-Margraten verongelukte op de Kenkersweg na aanrijding met een auto, is vrijdag opnieuw een fietser aangereden. De 32-jarige fietser uit Maastricht raakte gewond bij de aanrijding.

De politie onderzoekt de toedracht van beide ongevallen en bekijkt in hoeverre de locatie, markering en zicht op de kruisende wegen een rol spelen bij de ongevallen. Het is nog te vroeg om te concluderen of het beperkte zicht vanwege bossages een rol heeft gespeeld, zegt een politiewoordvoerster.

Lees ook: Fietser (65) omgekomen bij verkeersongeval in Sibbe

De Kenkersweg van Sibbe naar Margraten kruist op het rechte stuk na een bocht een landweg met fietspad. Bij beide ongevallen op dat punt, tussen acht en negen uur ‘s ochtends, kwamen de fietsers uit de richting van Maastricht/Bemelen en de automobilisten van Sibbe. Komende van die kanten ontnemen bossages en hoog gras in de berm grotendeels het zicht op de kruisende wegen. Automobilisten hebben er voorrang en worden bij de licht hellende drempel met borden gewaarschuwd voor fietsers uit beide richtingen. Op de voorrangsweg geldt een maximum snelheid van zestig kilometer per uur. Op het fietspad waarschuwen een verkeersbord en haaientanden voor de voorrangsweg die kruist, bomen en bosjes ontnemen het zicht daarop. Verkeer moet er geregeld uitwijken voor fietsers die oversteken. De bermen zijn na het tweede ongeval gemaaid. Op de plek zijn bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan de verongelukte fietser uit Eijsden-Margraten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →