Iniesta: doelpunt in WK-finale hielp tegen depressie

Andres Iniesta beslist de WK-finale tegen Nederland in 2010.

Andres Iniesta beslist de WK-finale tegen Nederland in 2010. © AD/EPA

Het winnende doelpunt dat hij maakte in de WK-finale van 2010 tegen Oranje hielp Andrés Iniesta naar eigen zeggen om uit een depressie te komen. De Spaanse middenvelder, destijds 26 jaar, zat in die tijd in een mentale dip vanwege de dood van zijn goede vriend Dani Jarque, een verdediger van Espanyol die in augustus 2009 een hartstilstand kreeg.

Redactie

,,Dat doelpunt in de WK-finale hielp me om uit m’n depressie te komen”, zegt Iniest nu in de Duitse krant Bild. Hij schakelde professionele hulp in en ging in therapie. ,,Die fase heeft een beter en sterker mens van me gemaakt. Ik voel me nu een bevoorrecht mens met een prachtig gezin.”

Iniesta besliste de WK-finale tussen Spanje en het Nederlands elftal in Johannesburg in de verlenging. Hij scoorde in de 116de minuut en trok uit blijdschap zijn shirt uit. De toenmalige speler van FC Barcelona, nu in dienst van de Japanse club Vissel Kobe, toonde een wit ondershirt waarop in het Spaans stond: Dani Jarque, altijd bij ons.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee