Movistar lacht om geruchten over komst Froome

Chris Froome

Chris Froome © BSR Agency

Chris Froome die overstapt naar Movistar? Bij de Spaanse ploeg is smakelijk gelachen om die geruchten. Onlangs kwam naar buiten dat de viervoudig winnaar van de Tour de France overweegt om Team Ineos te verlaten, mogelijk zelfs al tijdens dit seizoen. Movistar werd genoemd als nieuwe bestemming, maar volgens ploegleider Max Sciandri is dat onzin.

Redactie

,,Een journalist van de Gazzetta dello Sport belde me een week geleden om 10 uur ‘s avonds. Ik wist niets van het verhaal en ik zou ook niet weten waarom Froome tijdens het seizoen zou verhuizen”, zegt Sciandri tegen Cyclingnews. ,,Het was erg grappig, want in de groepsapp met daarin ploegleiders en directeur had iemand een foto van Froome in een Movistar-shirt geplaatst. Ik vertelde over de geruchten en iedereen werd gek. Maar eerlijk: we hebben er intern niet over gesproken, ik weet er dus niets van af.”

Sciandri bekende wel dat Movistar de ontwikkelingen bij het CCC-team goed in de gaten houdt. Die ploeg van olympisch kampioen Greg van Avermaet is vanwege de coronacrisis in financiële problemen gekomen. CCC gaat stoppen als hoofdsponsor. ,,We hebben wel gepraat over een aantal CCC-renners. Maar ik denk dat meer teams interesse hebben”, aldus Sciandri.