CDA wil actie tegen geparkeerde trucks

Print
CDA wil actie tegen geparkeerde trucks

Geparkeerde trucks in de Geleense Kampstraat. Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Truckers die in het weekend ‘kamperen’ aan de Geleense Kampstraat, wachtend op lading. Volgens CDA-raadslid Peter Henssen wordt er al vijf jaar over het aanpakken van dit probleem gesproken.

Het bekijken van de situatie ter plekke en diverse overleggen, hebben ‘geen vruchten afgeworpen in de praktijk’, constateert het raadslid. Klachten over de zonder voorzieningen overnachtende buitenlandse truckers haalden vorige week opnieuw het nieuws.

Het CDA wil nu van het college weten welke verantwoordelijkheid Chemelot en de gemeente in deze problematiek hebben. Ook wil de partij weten welke stappen de afgelopen vijf jaar zijn gezet en hoe lang het nog gaat duren voordat er een oplossing komt die de overlast beperkt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen