Nederlands Mijnmuseum gaat na heropening in schiechten werken

© Bas Quaedvlieg

Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen gaat na de heropening op 2 juni in schiechten (ploegendiensten) werken. Ook zijn er privérondleidingen te boeken.

Redactie

Na de tijdelijke sluiting vanwege de coronacrisis is een veilig bezoek vanaf 2 juni weer mogelijk, meldt het Mijnmuseum. Bezoekers kunnen dan met maximaal acht personen tegelijk in het museum, waarbij iedereen anderhalve meter afstand van elkaar moet houden.

Sjiechten draaien

Om de bezoekersstroom te controleren wordt er gewerkt met ploegendiensten. Bezoekers kunnen kiezen voor ochtendsjiech (10.30 – 12.30 uur), middagsjiech (12.30 – 14.30 uur) of late sjiech (14.30 – 16.30 uur, alleen doordeweeks). Met een knipoog naar de ploegendiensten uit de mijntijd krijgen bezoekers twee uur de tijd om het museum te bezoeken.

De genomen maatregelen maken het mogelijk om een privérondleiding te boeken in het Nederlands Mijnmuseum. In overleg wordt er een sjiech gereserveerd voor één tot maximaal acht bezoekers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee