Nederlands Mijnmuseum gaat na heropening in schiechten werken

Print
Nederlands Mijnmuseum gaat na heropening in schiechten werken

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Schimmert / Hulsberg -

Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen gaat na de heropening op 2 juni in schiechten (ploegendiensten) werken. Ook zijn er privérondleidingen te boeken.

Na de tijdelijke sluiting vanwege de coronacrisis is een veilig bezoek vanaf 2 juni weer mogelijk, meldt het Mijnmuseum. Bezoekers kunnen dan met maximaal acht personen tegelijk in het museum, waarbij iedereen anderhalve meter afstand van elkaar moet houden.

Sjiechten draaien

Om de bezoekersstroom te controleren wordt er gewerkt met ploegendiensten. Bezoekers kunnen kiezen voor ochtendsjiech (10.30 – 12.30 uur), middagsjiech (12.30 – 14.30 uur) of late sjiech (14.30 – 16.30 uur, alleen doordeweeks). Met een knipoog naar de ploegendiensten uit de mijntijd krijgen bezoekers twee uur de tijd om het museum te bezoeken.

De genomen maatregelen maken het mogelijk om een privérondleiding te boeken in het Nederlands Mijnmuseum. In overleg wordt er een sjiech gereserveerd voor één tot maximaal acht bezoekers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen