Heer

Quaden gaat nieuw avontuur aan bij Heer

Print
Quaden gaat nieuw avontuur aan bij Heer

Lennart Quaden: bekerheld tegen VVV. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren -

De transfer van doelman Lennart Quaden (27) van Groene Ster naar Heer deed een aantal wenkbrauwen fronsen. Maar de bekerheld van vorig seizoen gaat graag met Heer de uitdaging aan om kampioen te worden in de tweede klasse.

Hij beleefde bij Groene Ster het allermooiste moment uit zijn voetbalcarrière. In oktober 2019 werd hij de held van de amateurclub uit stadsdeel Heerlerheide toen hij twee penalty’s stopte van de profs van VVV, zodat de Venlonaren uit het KNVB bekertoernooi werden geknikkerd. Toch gaat Quaden Groene Ster verlaten en op zoek naar het avontuur bij de tweedeklasser Heer. „Ik ben in januari met Groene Ster gaan praten.”

Gevoel

De club en de doelman kwamen eerst tot een akkoord, maar daarna kreeg Quaden het gevoel dat hij op het tweede plan terecht zou komen. Zelf verwoordt hij het zo: „Door allerlei omstandigheden was er uiteindelijk voor mij geen vruchtbare bodem meer om alsnog te verlengen bij Groene Ster”, aldus de keeper die de jeugdopleiding van MVV doorliep en daarna het doel van Meerssen en Minor verdedigde.

Quaden wil er verder niet veel over zeggen en al helemaal niet met modder gooien. „Geen kwaad woord over Groene Ster, alleen maar lof. Over zijn periode bij Groene Ster zegt hij: „Ik heb een fijn jaar in Heerlerheide gehad. Maar het voelde op een gegeven moment niet meer goed. Ik ben 27 jaar en voetballen in de derde divisie betekent dat het veel tijd kost en je er veel energie in moet steken. Dat had ik er allemaal voor over want Groene Ster is de hoogste club in Limburg samen met EVV. En als ik iets doe dan doe ik het goed.”

Heer

Ondertussen sijpelde het nieuws door in de voetbalwereld en klopte onder andere Heer bij hem aan. „Ik had ook naar hoofdklassers gekund, maar bij Heer gingen een aantal oud-teamgenoten waarmee ik bij Meerssen had gespeeld voetballen. Heer is een ambitieuze club. Ze willen zich sportief verbeteren.” Heer heeft uitgesproken om voor de titel te willen gaan onder leiding van de nieuwe trainer Frank Demouge. Quaden wil graag onderdeel zijn van die plannen. „Voor mij is het een keer iets nieuws. We gaan het zien hoe het me gaat bevallen.”

Maar de doelman waarschuwt ook meteen voor te hoge verwachtingen. „We weten allemaal: als topfavoriet moet je het wel gaan waarmaken.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen