Speeltuinen klaar om open te gaan

Print
Speeltuinen klaar om open te gaan

Klimtouw in speeltuin Thienbunder in Sittard. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Diverse speeltuinen in de regio maken zich op om nu toch open te gaan. Normaal begint het speeltuinseizoen met Pasen. Door de coronacrisis is dat uitgesteld.

Tweede Pinksterdag (1 juni) gaat het dan toch gebeuren. Wel gelden er (1,5 meter-)maatregelen tegen coronabesmetting. Die verschillen per speeltuin, omdat die afhangen van onder meer de omvang van de locatie. De Roetsj in het Sittardse Limbrichterveld gaat 1 juni om 13.30 uur open en laat niet meer dan 75 personen (kinderen en ouders samen) per dag toe. Miranaburg in Geleen opent die dag om 12 uur. Miranaburg heeft alle geldende coronaregels op Facebook geplaatst.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen