Alleen Charles Leclerc racet door straten van Monaco

Print
Alleen Charles Leclerc racet door straten van Monaco

Afbeelding: EPA

Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.

De 82-jarige filmproducent maakt in Monaco een soort ‘remake’ van zijn beruchte film ‘C’était un rendez-vous’ uit 1976. Toen betrof het een dollemansrit door Parijs op de vroege morgen. Destijds had Lelouch geen toestemming van de autoriteiten.

Op de dag dat eigenlijk de Grote Prijs van Monaco zou worden verreden, waren de straten wel vrijgemaakt voor Lelouch. Hij liet Leclerc, mét mondkapje, rondscheuren in een rode Ferrari SF90 Stradale, ter waarde van bijna een half miljoen euro. Prins Albert van Monaco nam ook nog even naast de coureur van het Italiaanse Formule 1-team plaats in de snelle bolide. De prins had ook een mondkapje op. Leclerc doet later op zondag in de simulator ook nog mee aan de virtuele GP van Monaco.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen