RIVM: 11 nieuwe sterfgevallen en 13 nieuwe ziekenhuisopnames

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. © ANP

De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 11 nieuwe meldingen binnengekomen van patiënten die zijn overleden aan het coronavirus. In de dagelijkse rapportage worden verder 13 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld en een toename van 172 vastgestelde besmettingen. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM.

Maarten van Ast

Het totaalaantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus komt met de nieuwe meldingen op 5822. Het RIVM kreeg van de GGD’s in het land de afgelopen 24 uur 188 nieuwe meldingen van bevestigde besmettingen binnen. Gisteren werden er 23 meldingen gedaan van sterfgevallen, vrijdag ging het om 13 meldingen.

In totaal zijn inmiddels 45.236 mensen in Nederland positief getest op het virus. 11.672 mensen werden in totaal in het ziekenhuis opgenomen met corona. De helft daarvan is 69 jaar of ouder, bij de overleden patiënten was de helft 82 jaar of ouder.

Het werkelijke aantal infecties ligt vermoedelijk een stuk hoger omdat niet iedereen wordt getest. Datzelfde geldt ook voor het sterftecijfer: op dit moment worden alleen sterfgevallen meegerekend van mensen die positief getest zijn. Vanaf juni komt daar verandering in, dan zou iedereen met klachten getest kunnen worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee