Leudalse veteranen krijgen verrassingspakket als opbeuring in coronatijd

In het pakket zitten onder meer enkele oorlogsboeken.

In het pakket zitten onder meer enkele oorlogsboeken. © Jan-Paul Kuit

Om oorlogsveteranen in Leudal een hart onder de riem te steken in de coronacrisis trokken leden van de Stichting Herdenkingsmonument Militairen zondag langs diverse oud-militairen om ze een verrassingspakket te overhandigen

Maikel Suilen

Onder meer Ad Muijris (foto) kreeg het geschenk, met daarin onder meer enkele oorlogsboeken, overhandigd. Hij heeft als militair gediend in Nieuw-Guinea.

„Het is een bijzonder jaar, met de herdenking van 75 jaar bevrijding. Maar door de coronacrisis is het voor veel veteranen ook een lastige periode. Daarom willen we ze opbeuren met een mooi geschenk”, aldus bestuurslid Huub Stollman van de Stichting Herdenkingsmonument Militairen.

De stichting richtte onder meer het Monument van Verdraagzaamheid in Haelen op. Een week geleden brachten leden ook een bezoek aan het militair tehuis Bronbeek in Arnhem.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee