Leudalse veteranen krijgen verrassingspakket als opbeuring in coronatijd

Print
Leudalse veteranen krijgen verrassingspakket als opbeuring in coronatijd

In het pakket zitten onder meer enkele oorlogsboeken. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Om oorlogsveteranen in Leudal een hart onder de riem te steken in de coronacrisis trokken leden van de Stichting Herdenkingsmonument Militairen zondag langs diverse oud-militairen om ze een verrassingspakket te overhandigen

Onder meer Ad Muijris (foto) kreeg het geschenk, met daarin onder meer enkele oorlogsboeken, overhandigd. Hij heeft als militair gediend in Nieuw-Guinea.

„Het is een bijzonder jaar, met de herdenking van 75 jaar bevrijding. Maar door de coronacrisis is het voor veel veteranen ook een lastige periode. Daarom willen we ze opbeuren met een mooi geschenk”, aldus bestuurslid Huub Stollman van de Stichting Herdenkingsmonument Militairen.

De stichting richtte onder meer het Monument van Verdraagzaamheid in Haelen op. Een week geleden brachten leden ook een bezoek aan het militair tehuis Bronbeek in Arnhem.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen