Lichte daling aantal coronapatiënten op ic

Print
Lichte daling aantal coronapatiënten op ic

Een zorgmedewerker laat een familiefoto zien aan een coronapatiënt op een speciale afdeling. Afbeelding: ANP

Het aantal coronapatiënten op intensive cares is gedaald tot 223, meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 4 minder dan zaterdag.

Er liggen daarnaast 499 patiënten op de intensivecareafdelingen met andere aandoeningen dan Covid-19. Dat zijn er 6 minder dan zaterdag. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: „De overall bezetting op de ic is momenteel laag. Een teken dat de overige zorg traag op gang komt. Het aantal Covid-patiënten buiten de ic neemt momenteel snel af.”

Van de Nederlandse coronapatiënten op de ic liggen er 222 in Nederland, vier minder dan de dag ervoor, en 1 in Duitsland.

Verpleegafdelingen van ziekenhuizen behandelen nu nog 730 coronapatiënten, 81 minder dan de voorgaande dag. De afgelopen 24 uur zijn er geen verplaatsingen geweest tussen de regio’s.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen