Roermond gaat actief handhaven op verbod voor (brom)fietsers in binnenstad met oog op 1,5 meter

Op de winkelstraat in de stad is een geel lint gelegd om ervoor te zorgen dat het winkelend publiek niet door elkaar heen loopt.

Op de winkelstraat in de stad is een geel lint gelegd om ervoor te zorgen dat het winkelend publiek niet door elkaar heen loopt. © De Limburger

De gemeente Roermond heeft aangekondigd actief te gaan handhaven op het verbod voor (brom)fietsers in de binnenstad met het oog op het 1,5 meterbeleid.

Maikel Suilen

Het winkelcentrum in Roermond is aangemerkt als voetgangersgebied, en mag tussen 12.00 en 18.00 uur niet gebruikt worden door (brom)fietsers. De gemeente gaat hierop extra handhaven, om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor voetgangers om afstand van elkaar te houden.

Op de winkelstraat in de stad is een geel lint gelegd, waardoor de weg als het ware in tweeën is gesplitst, om ervoor te zorgen dat het winkelend publiek niet door elkaar heen loopt. Ook mogen ondernemers hun spullen niet op de stoep zetten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee