Roermond gaat actief handhaven op verbod voor (brom)fietsers in binnenstad met oog op 1,5 meter

Print
Roermond gaat actief handhaven op verbod voor (brom)fietsers in binnenstad met oog op 1,5 meter

Op de winkelstraat in de stad is een geel lint gelegd om ervoor te zorgen dat het winkelend publiek niet door elkaar heen loopt. Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De gemeente Roermond heeft aangekondigd actief te gaan handhaven op het verbod voor (brom)fietsers in de binnenstad met het oog op het 1,5 meterbeleid.

Het winkelcentrum in Roermond is aangemerkt als voetgangersgebied, en mag tussen 12.00 en 18.00 uur niet gebruikt worden door (brom)fietsers. De gemeente gaat hierop extra handhaven, om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor voetgangers om afstand van elkaar te houden.

Op de winkelstraat in de stad is een geel lint gelegd, waardoor de weg als het ware in tweeën is gesplitst, om ervoor te zorgen dat het winkelend publiek niet door elkaar heen loopt. Ook mogen ondernemers hun spullen niet op de stoep zetten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen