Luuk de Jong in opspraak in Spanje na groepsfoto van etentje

Eén van de foto’s die op social media verscheen.

Eén van de foto’s die op social media verscheen. © Twitter.com/FedericoMemela

In Spanje is ophef ontstaan over een groepsfoto van een etentje met een viertal spelers van Sevilla FC, waaruit een vrij duidelijke overtreding van de in het land geldende coronaregels lijkt te blijken. Op het kiekje staat ook Luuk de Jong. De spelers zijn volgens de Spaanse krant Marca met een te grote groep bij elkaar gekomen en zouden te weinig afstand houden.

Rik Elfrink

Naast De Jong staan Éver Banega, Franco Vázquez, Lucas Ocampos op de plaat, die is gepost door de partner van Banega. Ze moeten vrezen voor een straf, omdat ze hiermee niet het gewenste signaal hebben afgegeven na berichten over de herstart van de Spaanse competitie in juni.

Bijkomend probleem is volgens Spaanse journalisten dat de drie Argentijnen niet in dezelfde trainingsgroep als Luuk de Jong zitten. In Spanje mogen spelers momenteel met maximaal tien spelers trainen en in hun vrije tijd elkaar niet op deze manier opzoeken, zo geven ze aan. Die maatregelen zijn getroffen om een eventuele verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Iedere trainingsgroep heeft bijvoorbeeld een eigen fysiotherapeut.

De clubleiding van Sevilla noch de president van La Liga heeft op dit moment al formeel gereageerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee