Leudal richt zich op zonneweide in eerste ronde voor nieuwe initiatieven

Print
Leudal richt zich op zonneweide in eerste ronde voor nieuwe initiatieven

Afbeelding: Getty Images

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

De gemeente Leudal richt zich in de eerste zogeheten openstellingsronde voor duurzame energie op een grootschalig zonneweide in het noordoosten van de gemeente.

In dit gedeelte van Leudal staan al verschillende windmolens en staan er nog eens drie op stapel. Daarom is in het raadhuis besloten om voor een project met zonne-energie te gaan, met een maximale grootte van 50 hectare.

Initiatiefnemers kunnen zich vanaf 1 juni inschrijven, waarna de gemeente de plannen zal gaan beoordelen en selecteren.

Lees ook: Beleid duurzame energie: ‘Op alle daken in Leudal zonnepanelen’

Beleid

Eind april werd door de gemeenteraad een nieuw beleid over duurzame energieopwekking vastgesteld, waarin Leudal onder meer de ambitie uitspreekt om alle geschikte daken van zonnepanelen te voorzien en in 2050 een geheel energieneutrale gemeente te zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen