FC Köln pakt in slotfase nog een punt tegen Fortuna Düsseldorf

Anthony Modeste kopt de 1-2 binnen.

Anthony Modeste kopt de 1-2 binnen. © AP

FC Köln heeft zondag door twee late goals nog een punt gepakt in de derby tegen Fortuna Düsseldorf: 2-2. De thuisploeg leek bezig aan een kansloze wedstrijd, maar door doelpunten van Anthony Modeste (‘88) en Jhon Cordoba (‘91) sleepte middenmoter FC Köln nog een gelijkspel uit het vuur. Fortuna Düsseldorf blijft in de gevarenzone hangen.

Redactie

Kenan Karaman maakte in de 41ste minuut de 0-1 namens Fortuna Düsseldorf. Mark Uth had na een uur spelen de kans op de gelijkmaker, maar zijn strafschop werd gekeerd. Kort daarna maakte Fortuna Düsseldorf er 0-2 van via Erik Thommy. De ploeg van coach Uwe Rösler leek daarmee goede zaken te gaan doen in de strijd tegen degradatie, maar in de slotfase ging het toch nog mis.

Anthony Modeste, die sterk inviel en met twee spectaculaire omhalen al wat probeerde, kopte in de 88ste minuut op fraaie wijze de 1-2 binnen. De gelijkmaker hing daarna in de lucht en viel dan ook nog in de blessuretijd, tot grote frustratie van Uwe Rösler. Fortuna Düsseldorf staat zestiende in de Bundesliga, een plek die aan het eind van het seizoen play-offs betekenen. De tegenstander daarin is de nummer drie van de 2. Bundesliga, op dit moment VfB Stuttgart.

Fortuna Düsseldorf staat drie punten achter op nummer vijftien FSV Mainz, dat met 0-5 verloor van RB Leipzig. Woensdagavond speelt Fortuna Düsseldorf de thuiswedstrijd tegen Schalke 04, dat slechts twee keer scoorde in de laatste negen duels en zondagmiddag met 0-3 verloor van FC Augsburg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee