Krachtig hogedrukgebied brengt droge en zonnige week

Zomerse temperaturen en veel zon op komst.

Zomerse temperaturen en veel zon op komst. © Thinkstock

Na een redelijk frisse zondag mogen we ons opmaken voor een week met droog en zonnig weer én oplopende temperaturen. Donderdag en vrijdag beloven twee stralende dagen te worden met ruim 20 graden, voorspelt Weerplaza.

Redactie

Een krachtig hogedrukgebied boven Groot-Brittannië trekt de komende dagen richting de Noordzee. ,,Daardoor krijgen wij te maken met een noord- tot noordoostelijke stroming die steeds drogere lucht aanvoert en de bewolking op afstand houdt’’, zegt weerman Raymond Klaassen.

Maandag vormen zich in het binnenland nog wel stapelwolken maar er zijn ook zonnige perioden. In het westen van het land is het ‘flink zonnig’, vooral ook op de stranden maar daar is het door een matige noordwestenwind fris met zo’n 16 tot 17 graden. Landinwaarts is het met 20 tot 22 graden een stuk aangenamer, voorspelt Klaassen.

Naarmate het hogedrukgebied dichterbij komt, lopen de temperaturen op. Dinsdag kan het in Limburg al 22 tot 24 graden worden en woensdag op een enkele plaats misschien zelfs 25 graden. Donderdag en vrijdag is het in het hele land stralend weer met temperaturen boven de 20 graden, aldus de weerman.

Pinksteren is nog relatief ver weg maar gelet op het krachtige hogedrukgebied ziet het weer er veelbelovend uit. ,,Het blijft zoals het er nu naar uitziet droog, zonnig en warm’.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg