Diskwalificatie coureur uit Formule E vanwege valsspelerij

Print
Diskwalificatie coureur uit Formule E vanwege valsspelerij

Daniel Abt. Afbeelding: AFP

Een coureur uit de Formule E is gediskwalificeerd omdat hij vals heeft gespeeld in een virtuele racecompetitie.

De Duitser Daniel Abt eindigde zaterdag als derde in de vijfde wedstrijd uit de Race at Home Challenge, die is opgezet om de raceloze periode gedurende de coronacrisis te overbruggen. Abt bleek echter niet zelf achter het stuur van de simulator te hebben gezeten, maar hij liet zich vertegenwoordigen door een professionele simracer.

10.000 euro

De organisatie van de Formule E, die ook de online-competitie tussen de coureurs uit de elektrische raceklasse organiseert, besloot de Duitser te diskwalificeren. Abt raakt ook alle punten kwijt die hij in de voorgaande vier races had verzameld. De coureur beloofde 10.000 euro over te maken naar een goed doel. ,,Het spijt me dat ik hulp van buitenaf heb ingeroepen, ik nam het niet zo serieus”, zei de 27-jarige Duitser.

De virtuele race op het stratencircuit van Berlijn werd gewonnen door de Brit Oliver Rowland. Stoffel Vandoorne eindigde als tweede. De Belg, voormalig Formule 1-coureur, vroeg zich gedurende de livestream al openlijk af of Abt wel zelf achter het stuur zat. Bij de interviews na afloop bleef het videoscherm van de Duitser op zwart staan. Het bedrog kwam al snel uit en een dag later werd de uitslag aangepast.

Diskwalificatie coureur uit Formule E vanwege valsspelerij
Foto: EPA

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen