‘Belgisch parlementslid betrapt op lockdownfeestje’

Print
‘Belgisch parlementslid betrapt op lockdownfeestje’

Dries Van Langenhove Afbeelding: BELGA

Het Belgische parlementslid Dries Van Langenhove (27) is door de politie in Gent op heterdaad betrapt tijdens een lockdownfeestje. Het jongste verkozen parlementslid van België, dat voor het Vlaams Belang in de Belgische ‘Tweede Kamer’ zit, krijgt de kans om een boete van 250 euro te betalen of hij riskeert zijn onschendbaarheid te verliezen. Dat schrijven diverse Belgische kranten maandag.

Verscheidene bronnen bevestigden aan de kranten dat het Kamerlid donderdagavond betrapt werd bij het stilleggen van een lockdownfeest. Na een klacht van de buren over geluidsoverlast, kwam de politie een kijkje nemen. Er bleek een feestje aan de gang met twaalf mensen, onder wie Van Langenhove.

Twee weken geleden versoepelde België de corona-isolatie. Vanaf dat moment mochten inwoners van het land weer mensen thuis uitnodigen, maar niet meer dan vier.

Van Langehove is de oprichter van de extreemrechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden. Hij kwam in 2018 in het nieuws na de onthulling dat zijn studentenclub in groepschats racistische, seksistische en antisemitische berichten en afbeeldingen plaatste. Hij werd daarop geschorst door de Universiteit Gent. Vorig jaar werd hij opgepakt vanwege het overtreden van de racismewet en de wapenwet. Dat onderzoek loopt nog.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen