Zonnig en warm pinksterweekend op komst

Print
Zonnig en warm pinksterweekend op komst

Afbeelding: Jurgen Mols

In het pinksterweekend wordt het warm en zonnig weer, voorspelt Weeronline. De temperatuur stijgt zaterdag en zondag, en ook op pinkstermaandag mogelijk tot 25 graden. Er wordt nauwelijks regen verwacht.

In het pinksterweekend wordt het warm en zonnig weer, voorspelt Weeronline. De temperatuur stijgt zaterdag en zondag, en ook op pinkstermaandag mogelijk tot 25 graden. Er wordt nauwelijks regen verwacht. „Prima weer voor een wandeling of fietstocht”, aldus Weeronline.

Veel mensen zijn ook op pinkstermaandag vrij. Dan gaan voor het eerst in maanden de terrassen in Nederland weer open. Weeronline verwacht dat die vanwege het goede weer zullen vollopen en waarschuwt bezoekers. „Houd je aan de regels die zijn opgesteld en geniet vooral van het aangename weer”, zegt meteoroloog Rico Schröder.

Lees ook: Krachtig hogedrukgebied brengt droge en zonnige week

Hemelvaartsdag, vorige week donderdag, was de eerste zomerse dag van het jaar. Toen trokken veel mensen naar parken en stranden, waardoor het op veel plekken te druk werd. De politie moest daarom op meerdere plaatsen ingrijpen.

De 25 burgemeesters die het Veiligsberaad vormen bespreken maandag het komende pinksterweekend. Zij denken dat de opening van de terrassen volgende week opnieuw voor grote drukte zal zorgen. Naar verwachting worden geen uniforme regels afgesproken om te grote drukte op sommige plaatsen in het land te bestrijden.

Niet alleen in het weekend en op pinkstermaandag wordt het lekker weer. Deze hele week zal overwegend zonnig zijn, met mogelijk temperaturen boven de 20 graden.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen