Politie vermoedt brandstichting in zendmast Roermond

Print
Politie vermoedt brandstichting in zendmast Roermond

Afbeelding: AVLimburg

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In een zendmast op de Olieberg in Roermond is zondag op maandagnacht een brand geweest. De politie gaat uit van brandstichting.

Vermoedelijk is er een brandbare vloeistof door het hek richting de mast gespoten. Hierdoor liep het gedeelte van T-Mobile in de mast schade op. De telecomprovider ondervond hier hinder van en was offline.

Er werd met speurhonden van de politie naar sporen gezocht. Volgens een woordvoerster van de politie gaat het niet om een 5G-zendmast.

In het hele land worden de laatste maanden zendmasten in brand gestoken. Het vermoeden is dat dit gedaan wordt door tegenstanders van het 5G-netwerk dat binnenkort zal komen. Tegenstanders zijn bang voor gezondheidsklachten door het mobiele telefonienetwerk. De brand in Roermond is de 28e zendmast die onlangs in brand zijn gestoken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen