Veritas-topschutter Koen Stoop kiest voor jeugdliefde Heitse

Print
Veritas-topschutter Koen Stoop kiest voor jeugdliefde Heitse

Koen Stoop in actie voor Veritas. Afbeelding: Jeroen kuit

Neeritter / Heythuysen -

Een opvallende transfer in het Midden-Limburgse amateurvoetbal: Veritas-topschutter Koen Stoop verruilt de eersteklasser voor SV Heythuysen. Bij de club uit de vijfde klasse wordt hij speler en assistent bij het eerste elftal.

Zeven jaar maakte Koen Stoop furore bij Veritas. Met de ploeg uit Neeritter promoveerde hij in een paar seizoenen tijd van de derde naar de eerste klasse en kroonde hij zich meermaals tot topscorer van de oranjehemden. Maar nu, na exact honderd competitiedoelpunten voor Veritas, is het tijd voor iets anders.

Debuut

De komende dinsdag 29 lentes jong wordende spits begon op zijn vijfde met voetballen bij de plaatselijke SV in zijn woonplaats Heythuysen. „Ik ben inmiddels al twaalf jaar weg bij de club”, begint Stoop te vertellen. „Op mijn vijftiende maakte ik mijn debuut in het eerste elftal als A-jeugdspeler. In totaal heb ik er zo’n twaalf duels gespeeld, voordat ik naar VVV vertrok.”

Na vier seizoenen in Venlo, een kort avontuur bij het Belgische Overpelt, een half jaar in de eerste klasse bij De Valk en dus een lange tijd bij Veritas, keert Stoop nu weer terug bij zijn jeugdliefde, waar hij al zeven jaar jeugdtrainer was en nu naast speler ook de rechterhand van trainer Brahim Akechtabou wordt. „Het is gewoon weer lekker voetballen in eigen dorp.”

Op één van de twee trainingsavonden in de week wil Stoop zich samen met Akechtabou bezighouden met het training geven, op de andere avond wil hij zelf meetrainen. „Op zondag wil ik dan met de hoofdtrainer kijken naar de tactiek. Hij hakt de knopen door. In het veld ben ik een soort aanvoerder die het team aanstuurt.”

Ambitieus

De club uit Heythuysen en Stoop hebben de ambitie om binnen een aantal jaar uit te komen in de derde klasse. Dat zou dan voor het eerst in de historie van de club zijn. Stoop: „Ik ben zelf altijd heel ambitieus. Ik vind het moeilijk in te schatten, maar ik verwacht dat het binnen drie à vier jaar realiseerbaar moet zijn.”

De getogen Heythuysenaar werd met Veritas al kampioen in de derde en tweede klasse en met De Valk in de eerste klasse. „Het zou ook leuk zijn om dat nu in de vijfde en vierde klasse voor elkaar te krijgen.”