Nieuwe basisschool Koningslust krijgt vorm

Print
Nieuwe basisschool Koningslust krijgt vorm

Maandagochtend werd de eerste wand van de nieuwe basisschool in Koningslust geplaatst. Enkele leerlingen stopten vooraf een tijdcapsule in de grond. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Koningslust -

De eerste stap van de verhuizing van basisschool De Springplank naar gemeenschapshuis De Sprunk in Koningslust is gezet. Maandagochtend werd de eerste wand geplaatst.

Om het moment kracht bij te zetten, stopten enkele leerlingen nabij de wand een tijdcapsule in de grond. De plannen voor de verhuizing dateren al uit 2015. Met het project is 750.000 euro gemoeid. Voor de school moet nog een nieuwe naam worden verzonnen. Een speciale commissie bestaande uit leerlingen en dorpsbewoners hebben tien namen geselecteerd. Middels een stemronde wordt de nieuwe naam gekozen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen