Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts

Print
Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts

Opnieuw is een medewerker van een nertsenfokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het nieuwe coronavirus. Dat meldt minister Carola Schouten (Landbouw) aan de Tweede Kamer. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.

Het nieuwe besmettingsgeval is volgens Schouten vergelijkbaar met het vorige. Op het betreffende bedrijf zijn drie medewerkers besmet. In ieder geval een van hen is geïnfecteerd door een nerts, blijkt volgens het ministerie uit een analyse van onder meer de genetische code van het virus dat bij hen is aangetroffen.

Lees ook: Alarm rond nertsen in de Peel; brandbrief dierenartsen naar minister Schouten

De infectie heeft waarschijnlijk plaatsgevonden toen nog niet bekend was dat nertsen op dit bedrijf besmet waren, en het personeel nog geen beschermende kleding en mondkapjes droeg. Volgens het RIVM kan besmetting worden voorkomen met correct gebruik van beschermingsmiddelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen