Inzameling oud papier in Westelijke Mijnstreek weer als vanouds

Print
Inzameling oud papier in Westelijke Mijnstreek weer als vanouds

Afbeelding: De Limburger

Puth / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Urmond / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond -

De inzameling van het oud papier wordt vanaf 1 juni weer door verenigingen gedaan. De situatie is op drie plekken na dan weer als vanouds.

De verenigingen gaan weer aan de slag op hun routes volgens het reguliere schema. Met uitzondering van de kernen Holtum, Puth en Oud-Urmond.

Veiligheidsprotocol

De buurtvereniging in Oud-Urmond en de schutterij in Holtum hebben inzamelaar RWM laten weten nog niet te kunnen voldoen aan het nieuwe veiligheidsprotocol in verband met corona. Zo mogen maximaal twee personen achter het voertuig lopen en zijn clubs zelf verantwoordelijk voor de vrijwilligers. Beide verenigingen geven aan meer tijd nodig te hebben en streven ernaar om per 1 januari 2021 de inzameling weer op zich te nemen.

Lees ook: RWM haalt oud papier in Westelijke Mijnstreek eenmalig op

Tot die tijd neemt RWM het ophalen van oud papier in de dorpen voor zijn rekening. In Oud-Urmond is dat op de laatste zaterdag van de maand, zoals voorheen ook het geval was. In Holtum verandert er wel iets. Inzameldag blijft de eerste woensdag van de maand. Maar waar de schutterij in de avond langskwam, haalt RWM overdag het papier op. Inwoners moeten daarom ervoor zorgen dat alles al om 7.00 uur aan de straat staat.

Basisschool

De oudervereniging van de basisschool in Puth stopt definitief met de inzameling. Vrijwilligers hielden daar wekelijks op dinsdag toezicht bij een geplaatste container op het plein. Nu de vereniging stopt, verdwijnt ook die container. RWM gaat nu - op de eerste donderdag van de maand - het papier aan huis ophalen.

RWM heeft de app en de website geüpdatet. Het volledige inzamelschema per postcode is daar terug te vinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen