Voorstel VVD: raadsvergaderingen Stein in gemeenschapshuizen

Print
Voorstel VVD: raadsvergaderingen Stein in gemeenschapshuizen

Het gemeentehuis in Stein. Afbeelding: Rob Oostwegel

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

De VVD-fractie in Stein heeft gemerkt dat er nadelen kleven aan digitaal vergaderen en vraagt zich af of de gemeenteraad bijeen kan komen in de grotere zalen van gemeenschapshuizen.

In een brief aan het college schrijft de VVD dat de digitale vergaderingen tot nu toe op het oog prima verlopen zijn, maar dat er tevens technische belemmeringen optraden. Ook mist de partij de dynamiek, de non-verbale communicatie en het debat dat hoort bij democratie.

De raadszaal in het gemeentehuis van Stein is niet groot genoeg voor de social distancing van anderhalve meter. Wil de raad op korte termijn weer fysiek vergaderen, moet er dus een alternatief komen. De VVD oppert het gebruik van gemeenschapshuizen, waar ‘technische zaken als beeld- en geluidsopnames geen belemmering hoeven te zijn’.

Het college heeft de brief in behandeling.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen