‘Corona heeft onze razenddrukke levens afgepeld. Ineens is er tijd en aandacht voor elkaar’

Print
‘Corona heeft onze razenddrukke levens afgepeld. Ineens is er tijd en aandacht voor elkaar’

Afbeelding: De Limburger

In deze tijd bel ik regelmatig met de mensen uit mijn team om bij te kletsen. ‘Hou je het nog een beetje vol?’, vraag ik dan.

Met het thuiswerken, met jezelf, met je partner? Wij zijn, voor collega-principes, uitzonderlijk openhartig tegen elkaar, dus niemand kijkt me raar aan als ik zo’n vraag stel. Gek is-ie trouwens ook niet, want er staan in deze coronatijd veel relaties onder druk. Ineens vrijwel non-stop op elkaars lip zitten, maakt van de liefde voor velen een uitdaging. Dit verhaal gaat daarover.

Gelukkig krijg ik alleen jubelverslagen terug. Dat thuiswerken bevalt prima. Het cocoonen met partner en soms ook kids, vinden mijn teamleden eigenlijk heel lekker. Corona heeft onze razend drukke levens afgepeld tot er weinig van overbleef. Lege agenda’s, geen afleiding buiten de deur. We gingen noodgedwongen terug naar de basis. Ineens was veel tijd en aandacht voor elkaar.

Ik heb geen partner, maar wel een supergoede vriend, die de afgelopen tijd als enige op het lijstje stond van mensen die ik van mezelf mocht blijven zien. Ik stond ook op dat van hem, dus dat kwam goed uit. Overdag werkten we. Hij boven, ik beneden aan zijn tafel. ’s Avonds en in het weekend vermaakten we ons met vrijwel niets. Ben je me nog niet zat, vroeg ik na een week of vier. Jij mij? We keken elkaar lachend aan, bestelden nog een keer eten, dronken nog een wijntje in de zon, liepen ons rondje door het bos voor de honderdste keer. Geen seconde heb ik me verveeld. ‘Heel weinig voelt met jou samen als heel veel’, zei ik op een avond tegen hem. Dit is thuiskomen. Dit is die afgepelde basis waar eigenlijk alles om draait. Mooier wordt het niet. Ook niet als straks álles wel weer mag.

Heb een fijn weekend!

Het nieuwste exemplaar van L-magazine lees je hier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen