Fortuna en Groningen naderen elkaar, deal Diemers zo goed als rond

Mark Diemers. © Pro Shots/Thomas Bakker

Het lijkt een kwestie van tijd dat Mark Diemers overstapt naar FC Groningen. De twee clubs zijn er nagenoeg uit wat de transfer van de middenvelder betreft.

Tim Geurts

Dat laten bronnen rondom Fortuna weten. Met de transfer zou een bedrag van ongeveer een miljoen gemoeid zijn. Opgebouwd uit een groot vast bedrag en een deel dat verdiend kan worden met bonussen.

Mediastilte

Fortuna zelf wil niks kwijt over de op handen zijnde verkoop van Diemers. Sjors Ultee laat weten dat de club heeft besloten geen verdere mededelingen meer te doen over de transfer. „We hebben met Groningen afgesproken dat we met elkaar praten over Diemers, maar niet meer met de media.”

De transfer van Diemers ligt gevoelig in Groningen omdat de club uit het noorden recent bekend maakte in financiële problemen te zitten en geld van de gemeente nodig te hebben om te overleven. Ook Fortuna heeft de inkomsten van Diemers hard nodig om financieel weer wat ademruimte te krijgen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal