Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

AB wil meer eenheid in tarieven milieuparken

AB wil meer eenheid in tarieven milieuparken

Het milieupark aan Het Rondeel in Maastricht heeft als enige een weegbrug. Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Maastricht / Itteren -

De Valkenburgse raadsfractie AB wil meer eenheid in de tarieven voor de milieuparken in de regio Maastricht.

Volgens AB-fractievoorzitter Niels Dauven zijn er op dit moment grote verschillen tussen het tarief dat mensen moeten betalen op de milieuparken in Valkenburg, Meerssen en Maastricht, vooral bij het aanbieden van grof vuil.

Een van de redenen is dat medewerkers zelf moeten inschatten hoeveel mensen aanbieden. Het milieupark aan Het Rondeel heeft als enige in de regio een weegbrug. Daar kan dus ‘een eerlijke prijs’ worden berekend, stelt Dauven vast. In Valkenburg moet altijd voor minimaal een kwart kuub betaald worden, ook als mensen minder bij zich hebben.

Dauven maakt zich grote zorgen over de kosten van de milieuparken. Het verwerken van afval wordt steeds duurder, onder meer doordat de mogelijkheden om dat afval te verkopen afnemen. Dat leidt tot een verhoging van de tarieven die de inwoners moeten betalen. Volgens Dauven zijn die inmiddels ‘fors’.