Einde KCC’13: MSP-wijk valt in een gat

Print
Einde KCC’13: MSP-wijk valt in een gat

KCC’13 werd zeven jaar geleden opgericht om de MSP-wijk een ‘ziel’ te geven. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

De geschiedenis herhaalt zich. Na zeven jaar houdt wijkvereniging KCC’13 om financiële redenen en vanwege een leegloop van spelers op te bestaan. Hierdoor valt er een gat in de Heerlense MSP-wijk en dat heeft zeker consequenties voor die buurt.

„Destijds dachten we dat een wijkvereniging een bindend iets zou zijn”, zegt KCC-voorzitter John Scheilen. Vanuit zijn werk bij ‘Woonpunt’ werd gedacht dat een wijk zonder ziel geen toekomst heeft. „De ziel is er misschien niet uit, maar er is nu wél een belangrijke plek voor ontspanning, vertier en sociale contacten voor jong en oud verdwenen.”

Scheilen ziet de bui al hangen. „Ik denk aan leefbaarheid en wellicht verpaupering. Er zijn met de hangjeugd al genoeg problemen op straat. In het ergste geval denk ik zelfs aan vernieling en inbraak. Handhaving is gelukkig van dit alles op de hoogte.”

Bij het opheffen zijn ze bij KCC’13 -opgericht op de puinhopen van het ter ziele gegane MSP’03- zeker niet over één nacht ijs gegaan. Zo was er contact met Kakertse Boys over mogelijke samenwerking. Scheilen: „Niet gelukt, want daar wilden ze graag op de eigen locatie blijven.” Verder werd gesproken met Sporting Heerlen. „Wij zouden naar hen moeten komen, maar daar red je KCC niet mee.”

Brian Boekestein speelt in KCC’s tweede team en is tevens bestuurslid. „Met veel spelers heb ik gepraat. Een aantal wilde hogerop, iets wat bij KCC niet kon. Anderen wilden toen het zinkend schip verlaten. Ik hoop echter dat wij met het tweede als vriendenteam bij Sporting Heerlen kunnen aansluiten.”

Ook de gemeente Heerlen is via raads- en KCC-bestuurslid Hannie Heine benaderd. Scheilen: „Wellicht dat er naast de darts- en carnavalsvereniging nog andere verenigingen of instanties gebruik wilden maken van ons complex. Zo deel je kosten. Maar ook daar kregen we nul op rekest. Dan moet je realistisch zijn. Er restte ons niets anders dan KCC op te heffen.”

Voor Roger Peeters klinkt dit allemaal bizar. Hij was trainer van Sylvia, maar die club bestaat na de fusie met SVN niet meer. Dus tekende hij in januari bij KCC, maar al snel werd de leegloop zichtbaar. „Ik heb alle spelers gebeld, maar het gros ging weg. Nieuwe spelers per telefoon in deze coronatijd halen, lukte niet. En dan houdt KCC nu op te bestaan. Jammer, ik ben in die buurt groot geworden en voelde het een beetje als thuiskomen. Nu dus niet.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee