RIVM: 8 gemelde sterfgevallen, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Print
RIVM: 8 gemelde sterfgevallen, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Een zorgmedewerker wordt getest op het coronavirus door medewerkers van de GGD Amsterdam. Afbeelding: ANP

De afgelopen 24 uur zijn er 8 nieuwe meldingen binnengekomen van patiënten die zijn overleden aan het coronavirus. In totaal zijn er nu 5830 sterfgevallen gerapporteerd. Acht mensen zijn in het afgelopen etmaal met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis, blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM.

Zondag werden er nog 11 overleden personen en 13 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het RIVM kreeg van de GGD’s in het land de afgelopen 24 uur 209 nieuwe meldingen van bevestigde besmettingen binnen. In totaal zijn inmiddels 45.445 mensen in Nederland positief getest op het virus. 11.680 mensen werden in totaal in het ziekenhuis opgenomen met Covid-19.

Sommige patiënten worden pas later geregistreerd, zeker in het weekend wordt er minder gemeld bij het RIVM. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld. Ook ligt werkelijke aantal infecties ligt waarschijnlijk een stuk hoger. Niet iedereen met, veelal milde, klachten wordt op het virus getest. Het sterftecijfer is in werkelijkheid aanzienlijk hoger, omdat alleen sterfgevallen worden meegerekend van mensen die ook positief getest zijn. Vanaf juni komt daar verandering in, dan zou iedereen met klachten getest kunnen worden.

Besmettingen nemen af

Het aantal mensen dat ziek wordt door het coronavirus neemt sinds eind maart af. Volgens RIVM-baas Jaap van Dissel ‘wiebelt het reproductiegetal tussen de 0,7 en de 1’. Dit betekent dat elke besmette persoon gemiddeld minder dan één andere persoon besmet, waardoor het aantal besmettingen afneemt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen