GGD’en melden één nieuwe coronadode in Limburg

Print
GGD’en melden één nieuwe coronadode in Limburg

Afbeelding: Rob Engelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Merum -

In Limburg is afgelopen etmaal één patiënt overleden als gevolg van besmetting met het coronavirus. Dat melden de beide GGD’en maandag. Er waren geen nieuwe ziekenhuisopnames.

Het aantal patiënten dat in Limburg aan het virus bezweek, komt met het nieuw gemelde sterfgeval op 708. Waarschijnlijk zijn het er in werkelijkheid meer, omdat alleen de mensen die een test hebben ondergaan worden meegeteld.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Sinds het begin van de coronacrisis moesten 1756 mensen in deze provincie worden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal Limburgers dat positief werd getest nam afgelopen etmaal toe met negen. Het totaal komt daarmee nu op 4833.

Landelijk werden er maandag acht nieuwe overlijdens gemeld. Het totaal aantal overleden patiënten staat nu op 5830. In heel Nederland waren er acht nieuwe ziekenhuisopnames, meldt het RIVM.

We krijgen dagelijks veel vragen over de updates die we brengen met betrekking tot het coronavirus. We hebben de meest gestelde vragen hieronder verzameld:

Waarom publiceren jullie geen cijfers over het aantal patiënten dat is genezen?

Dat is op dit moment niet bekend. Er is geen meldingsplicht om door te geven dat mensen zijn genezen van de ziekte. Iemand die 24 uur geen klachten meer heeft wordt als genezen beschouwd. Deze cijfers worden dus niet bijgehouden door het RIVM.

Waarom zit er een afwijking tussen de cijfers van het RIVM en GGD?

Het RIVM verzamelt data van de regionale GGD’s en publiceert dit in een dagelijkse update. Wij hebben regelmatig contact met de GGD Noord-Limburg en Zuid-Limburg om een actuele tussenstand te vragen. Deze cijfers lopen vaak iets voor ten opzichte van de cijfers die het RIVM dagelijks publiceert. Hierdoor kan er een tussentijds verschil ontstaan tussen de cijfers van het RIVM, de GGD en eventueel andere (Limburgse) media.

Hoe moet ik deze cijfers interpreteren?

Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en mensen die in de zorg werkzaam zijn.

Bekijk hier de meest gestelde vragen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen