Bijenhotel voor iedere Eijsden-Margratense kern

Print
Bijenhotel voor iedere Eijsden-Margratense kern

Scholieren gaan ook aan de slag met het maken van bijenhotels voor in de tuin. Afbeelding: archief De Limburger

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

De gemeente Eijsden-Margraten is begonnen met een project dat moet helpen de wilde bij te beschermen.

Eijsden-Margraten noemt het een ‘bijenwelzijnprogramma’. De gemeente gaf zelf het startschot door een manshoog bijenhotel te plaatsen op het grasveld bij het gemeentehuis. Plan is om in iedere kern in de gemeente een hotel te plaatsen. Inwoners worden opgeroepen mee te denken over de beste locatie en die voor 15 juni per mail door te geven aan het IKL via ikl@ikl-limburg.nl. Ondertussen gaat een aantal scholen aan de slag met het maken van kleinere bijenhotels. Vanaf 1 juni kunnen inwoners van Eijsden-Margraten op de website van het IKL speciaal samengestelde ‘bijvriendelijke’ plantenpakketten bestellen. De gemeente zorgt ondertussen voor de aanplant van nieuwe bloemen in diverse akkerranden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →