Verdachten reeks plofkraken in Duitsland opgepakt

Print
Verdachten reeks plofkraken in Duitsland opgepakt

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De Duitse politie heeft maandagochtend vijf mannen gearresteerd op verdenking van het plegen van meerdere plofkraken in Duitsland.

Twee van hen probeerden te vluchten in een auto met Nederlands kenteken, maar ze konden na een achtervolging in Duisburg worden opgepakt, maakte de Duitse politie maandag bekend. Drie van de vijf arrestanten raakten bij hun aanhouding lichtgewond.

De politie kwam de vijf op het spoor na een poging een geldautomaat in Duisburg op te blazen, in de nacht van zondag op maandag. Toen de verdachten aan de geldautomaat rommelden, verspreidde het apparaat een nevel, waarop de verdachten vluchtten. Drie van hen werden niet veel later door een arrestatieteam opgepakt in een garagebox in de Duitse stad. Daar nam de politie ook allerlei verdachte stoffen in beslag. De twee die in een auto met Nederlands kenteken vluchtten werden elders in Duisburg aangehouden.

Audibende

De Duitse en Nederlandse politie proberen al geruime tijd in een gezamenlijk onderzoekscomité „Heat” de daders van een reeks plofkraken van de afgelopen maanden in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen op het spoor te komen. In dat kader kon de politie afgelopen nacht snel ingrijpen na de poging de bank in Duisburg van geld te beroven.

Volgens de politie zijn het met name Nederlandse criminelen uit de Randstad en Utrecht die plofkraken in Noordrijn-Westfalen uitvoeren. Ze maken daarbij meestal gebruik van gestolen snelle Audi’s. Om die reden wordt ook van de Audibende gesproken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen