Samenwerking Jumbo-Visma en Limburg Cycling: op zoek naar Limburgse talenten

Print
Samenwerking Jumbo-Visma en Limburg Cycling: op zoek naar Limburgse talenten

Afbeelding: EPA

Wielerploeg Jumbo-Visma en stichting Limburg Cycling gaan samenwerken op het gebied van talentontwikkeling. Zo komen er clinics op middelbare scholen, die worden verzorgd door de ploeg van onder anderen Tom Dumoulin en Mike Teunissen.

In het kader van de samenwerking gaat Team Jumbo-Visma Academy, als dat weer mogelijk is, meerdere malen met het jeugdplan naar Limburgse middelbare scholen. Daarnaast zal de Academy Limburgse verenigingen ondersteunen op verschillende terreinen.

Jumbo-Visma heeft met Dumoulin(Maastricht) en Teunissen (Ysselsteyn), maar ook ploegleider Frans Maassen (Haelen) een aantal Limburgers in de gelederen. Dumoulin: „Limburg is de wielerprovincie bij uitstek: we hebben hier fantastische heuvels en ik hoop dat het leidt tot nog meer jongeren op de fiets.”

Maassen: „We hebben op dit moment een aantal vaandeldragers in het Limburgse wielrennen, maar dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Er moet continuïteit zijn op het gebied van talentvolle wielrenners. Deze samenwerking is een goede zet en helpt zeker om kinderen te enthousiasmeren voor de wielersport. In Limburg liggen erg mooie parcoursen en ook een aantal wielerbanen, maar dan moeten er wel wielrenners zijn.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen