Tunnel Maasboulevard in Maastricht ’s nachts weer open

Print
Tunnel Maasboulevard in Maastricht ’s nachts weer open

De Maasboulevardtunnel. Afbeelding: archief Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

De Maasboulevardtunnel gaat ’s nachts weer open voor verkeer. Vanaf maandagavond hoeft er in de nachtelijke uren niet meer omgereden te worden.

De tunnel moest twee maanden lang elke nacht tussen 21.30 en 5.30 uur dicht omdat er door de coronacrisis niet genoeg gekwalificeerde tunneloperators waren. De tunnel is eigendom van de gemeente en wordt beheerd vanuit de gemeentelijke Meldkamer Maastricht & Heuvelland bij Stadsbeheer, waar via camera’s 24 uur per dag toezicht gehouden wordt op het verkeer in de tunnel.

Veiligheid

Dit toezicht op de tunnel is wettelijk verplicht en is bedoeld om de veiligheid te garanderen. Zo handelen de operators in geval van een calamiteit volgens vaste protocollen en assisteren ze de hulpdiensten. De bezetting van de meldkamer rond de klok door twee personen kwam onder druk te staan door de coronacrisis. Inmiddels zijn er weer mensen aan het werk die ziek waren; verder zijn er extra tunneloperators opgeleid.

Noodoproep

Ook de liften in de Hoge Brug gaan ’s nachts weer open. De liften konden eveneens twee maanden lang ’s nachts niet gebruikt worden. Eventuele noodoproepen ’s nachts via de intercom komen namelijk in dezelfde meldkamer binnen en konden dus niet beantwoord worden. De gemeente wilde voorkomen dat mensen vast kwamen te zitten.

Markt-Maasproject

De Maasboulevardtunnel is 450 meter lang. Hij werd in 2003 geopend en was onderdeel van het grote Markt-Maasproject waarbij onder meer Mosae Forum werd gebouwd op de plek van de twee stadskantoren, de Kesselskade autoluw werd en de Wilhelminabrug werd aangepast.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen