Onvoorzien einde na jaren dienst

Print
Onvoorzien einde na jaren dienst

Klaassens op archiefbeeld als trainer van Montagnards. Afbeelding: Laurens Eggen

Well / Holthees -

Het besluit om de competities te stoppen, had ook voor vertrekkende trainers gevolgen. Ineens hadden zij hun laatste wedstrijd bij hun club gecoacht. Het afscheid zorgt voor wrange gevoelens: „Het is eigenlijk absurd.”

Jarenlang waren ze driemaal per week op de club te vinden: twee trainingen doordeweeks en één duel in het weekend. Voor Holthees-trainer John Klaassens en EWC’46-oefenmeester Peter van Osch kwam er zo’n twee maanden geleden met het besluit om het voetbalseizoen voor amateurteams niet meer uit te spelen abrupt een einde aan een dienstverband van drie en respectievelijk zes jaar bij hun club.

Teleurstelling

Klaassens en Van Osch zijn absoluut niet de enigen in de regio. Het onvoorziene einde zorgt voor teleurstelling. „Gezondheid gaat boven alles”, vertelt Klaassens, „maar als mens en trainer is het niet leuk om afscheid te nemen terwijl je die jongens nog geen hand kunt geven of samen een potje bier kunt drinken.”

Nee, Klaassens had zich wel iets anders voorgesteld van zijn laatste maanden in dienst bij Holthees. „Ik had eigenlijk gepland om na de laatste thuiswedstrijd van Holthees de supporters te bedanken. Dat moet ik nu doen via een bericht op de site, dat is absurd.”

Teamweekend

In tegenstelling tot in Holthees, ziet Van Osch zijn spelersgroep nog wel. Bij EWC heeft ook het selectieteam de training weer opgepakt, al zien de laatste maanden er óók voor de in Well woonachtige Van Osch plots heel anders uit. „Het jaarlijkse teamweekend zou eigenlijk het laatste moment met de spelersgroep zijn, maar dat is nu afgelast. Nu zijn de trainingen eigenlijk de laatste activiteiten.” Voor Van Osch zal de focus steeds meer op volgend seizoen komen te liggen, aangezien hij dan de JO19-1 van Volharding onder zijn hoede neemt. „Voor mij is het afscheid als hoofdtrainer bij EWC iets anders omdat ik nog wel verbonden blijf aan de club. Zo ben ik lid van de jeugdcommissie.”

Hand geven

Toch zijn beiden erop gebrand om, als dat weer mogelijk is, hun termijn als hoofdtrainer bij het eerste elftal alsnog goed af te sluiten. „Ik denk dat er nog wel iets gepland gaat worden”, aldus Van Osch, „maar ik durf niet te zeggen hoe dat vorm gaat krijgen.” Ook Klaassens, die bij Sambeek aan de slag gaat, weigert door de achterdeur te vertrekken. „De mensen die ik moet en wil bedanken, ga ik een hand geven. Al is het ergens in het volgende seizoen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen