Blikseminslag

Reparatie Heilig-Hartkerk op last van gemeente Venlo

Print
Reparatie Heilig-Hartkerk op last van gemeente Venlo

Reparatiewerkzaamheden aan de Heilig-Hartkerk. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Heilig-Hartkerk in Venlo is al twee jaar dicht, maar kost nog steeds geld. Op last van de gemeente moet het dak gerepareerd worden, opdat geen pannen van het dak waaien.

Bij de bouw, een eeuw geleden, werden fouten in de dakconstructie gemaakt. Na blikseminslag twee jaar geleden, waarbij het stenen kruis door het dak viel, werd de situatie zo onveilig dat de kerk meteen gesloten is. Reparatie kost 1,8 miljoen euro, werd eerder becijferd. Haast om de boel op te knappen was er niet, omdat de kerk aan de eredienst onttrokken is. Onveilig bleef het wel. Eerst werd een hek om de kerk heen gezet en nu wordt het dak provisorisch hersteld. Wat in de toekomst met het gebouw moet gebeuren, is „een lastig verhaal”, zegt vicevoorzitter Paul Dullaert van het kerkbestuur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen