WHO stopt proeven van malariamedicijn tegen coronavirus

Print
WHO stopt proeven van malariamedicijn tegen coronavirus

Afbeelding: NurPhoto via Getty Images

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft tests om te kijken of het middel hydroxycholoroquine helpt tegen het coronavirus voorlopig stilgelegd.

In een aantal landen waren tests gestart om te kijken of het malariamedicijn helpt om te voorkomen dat iemand het virus krijgt.

Lees ook: Wetenschappers: ‘Malariamedicijn juist gevaarlijk bij coronavirus’

Het besluit is genomen op basis van een artikel in het medisch vakblad The Lancet waarin staat dat het de kans om te overlijden juist verhoogde en niet lager maakte. Dat zei WHO-voorzitter Tedros Adhanom Ghebreyesus. „De proeven zijn stilgelegd zolang wordt onderzocht of het middel wel veilig is.” Mocht uit tests blijken dat het middel veilig is, dan gaan de proeven weer verder.

Lees ook: Wonderdokter of kwakzalver? Meijelse arts als symbool van hoop en verzet

De Amerikaanse president Donald Trump zei vorige week het middel te gebruiken als voorzorgsmiddel, al is hij daar naar eigen zeggen weer mee gestopt. In Brazilië raadde de regering het gebruik ook aan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen