Burgemeesters: verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf

Print
Burgemeesters: verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf

Afbeelding: ANP

Mensen hebben zelf de verantwoordelijkheid om zich aan de coronaregels te houden, ook als volgende week maandag de terrassen weer opengaan.

Dat zei burgemeester Hubert Bruls maandagavond na afloop van het Veiligheidsberaad. „De bal ligt in eerste instantie bij de horeca-ondernemer en de klanten zelf. Zij moeten zorgen dat zij afstand van elkaar kunnen houden.”

Bruls verwacht niet dat er in het Pinksterweekeinde massaal moet worden gehandhaafd. „Wij treden alleen op bij excessen. Als mensen op grote schaal niet willen luisteren of er problemen zijn met de openbare orde, dan grijpen wij in”, aldus de burgemeester van Nijmegen en tevens voorzitter van het beraad. In het Veiligheidsberaad komen de 25 burgemeesters van de Veiligheidsregio’s samen. Zij adviseren het kabinet.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie is ondanks de toenemende drukte nog altijd heel tevreden. „Wij doen het als Nederlanders heel erg goed. Laten we het zo blijven doen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen