La Place blijft grotendeels dicht, ook na 1 juni

© ANP

Op 1 juni mag de horeca weer open, maar La Place houdt zijn deuren voorlopig dicht.

Redactie

Een van Nederlands grootste horecaketens worstelt met de nieuwe inrichting van zijn restaurants, zegt Ton van Veen, financieel topman van La Place-eigenaar Jumbo in Het Financieele Dagblad. „Als mensen zelf langs buffetten lopen en maaltijden samenstellen is hygiëne en 1,5 meter afstand houden nog niet zo eenvoudig.”

Tot Jumbo die puzzel heeft opgelost en de veiligheid voor klanten en personeel kan garanderen, blijft het grootste deel van de circa honderd restaurants van La Place gesloten, op tien tot twintig vestigingen na. En dat loopt „serieus in de bedragen”, vertelt Van Veen aan de krant. „Sinds de sluiting verliezen we elke vier weken 6 miljoen tot 7 miljoen euro aan La Place. Als dat een jaar aanhoudt, neemt dat een behoorlijke hap uit de winst van Jumbo Groep Holding.”

In de tussentijd is 85 procent van het personeel van La Place aan het werk in Jumbo-supermarkten, waar het sinds de uitbraak van het virus juist enorm stormloopt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal