Net over de grens: gedetineerden ontsnappen na gijzeling uit Duitse kliniek

Print
Net over de grens: gedetineerden ontsnappen na gijzeling uit Duitse kliniek

De psychiatrische kliniek net over de grens in Duitsland. Afbeelding: LVR Klinik Bedburg-Hau

Twee gedetineerden zijn in Duitsland uit een psychiatrische kliniek ontsnapt nadat ze onder andere een personeelslid hadden gegijzeld. Het gaat om een kliniek in de plaats Bedburg-Hau, net over de grens bij Nijmegen. Zeker een van de twee heeft volgens de politie een mes bij zich.

De twee zijn veroordeeld voor berovingen en zijn nog voortvluchtig.

De twee mannen van 38 en 43 overmeesterden maandagavond een verpleger en sloten een andere op in een crisisinterventiezaal, een speciaal beveiligde ruimte. Ze dwongen een van de verplegers onder bedreiging van een keukenmes deuren te openen en langs de beveiliging te lopen.

Afval

Daarvoor moest de verpleger doen alsof hij buiten de inrichting met de twee gedetineerden afval ging weggooien, schrijft de Duitse krant Bild op basis van politie-informatie. De gijzelnemers gingen er vervolgens vandoor in de auto van de verpleger, een witte Ford Mondeo.

De verpleger vluchtte terug de kliniek in en sloeg alarm. Beide verplegers bleven ongedeerd. De twee gedetineerden zaten sinds oktober en december in de kliniek voor een gedwongen behandeling.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen