Verkoop bedrijfswagens in Europa meer dan gehalveerd

Print
Verkoop bedrijfswagens in Europa meer dan gehalveerd

Afbeelding: ANP

De verkoop van nieuwe bedrijfsauto’s in Europa is in april meer dan gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder als gevolg van de coronacrisis.

Volgens de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA werden vooral in Spanje, Italië en Frankrijk nauwelijks vrachtwagens of bestelbusjes verkocht. In Nederland daalde de verkoop met 39,5 procent.

Het totale aantal registraties van bedrijfsauto’s in de Europese Unie daalde met 67 procent tot 61.369, nadat in maart al een terugval van 47 procent was vastgesteld. Door maatregelen tegen het coronavirus bleven veel dealers van vrachtwagens of bestelbusjes vorige maand gesloten. De virusuitbraak raakt bovendien de economische activiteit in Europa hard, waardoor ondernemers mogelijk investeringen in het wagenpark uitstellen.

Onlangs bleek ook al dat de Europese personenautoverkoop in april fors was gekelderd. Daarover zei ACEA dat het om de grootste daling ooit gemeten ging. Het aantal nieuwe personenwagens dat aan de man werd gebracht, kwam vorige maand vergeleken met een jaar eerder meer dan 76 procent lager uit op 270.682 stuks.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen