Tafeltennissters TTV Heerlen trekken zich terug uit eredivisie

Print
Tafeltennissters TTV Heerlen trekken zich terug uit eredivisie

Rachel Gerarts afgelopen seizoen in actie voor TTV Heerlen. Het team zal komend seizoen niet meer op het hoogste niveau actief zijn. Afbeelding: René Corten

Heerlen / Hoensbroek -

Regerend landskampioen tafeltennis TTV Lybrae Heerlen trekt het eerste vrouwenteam per direct terug uit de eredivisie. Reden voor dit drastische besluit ligt in het feit dat de club naar eigen zeggen geen volwaardig en volledig team op de been kan brengen.

‘Door het feit dat de sterkte van de damescompetitie steeds minder wordt, gaan steeds meer dames om hun niveau te verbeteren in het buitenland of bij de heren spelen. Dit geeft problemen bij het samenstellen van deze wedstrijden met de eredivisie dames’, staat te lezen in een verklaring op de eigen website.

TTV Heerlen heeft een groot verleden op het hoogste niveau. De ploeg werd acht keer kampioen van Nederland en stond ook in de afgebroken competitie dit seizoen op de eerste plaats. Daarnaast was er Europees succes met twee Champions League-titels en eenmaal winst van de ETTU-Cup.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen