Docent Herle besmet met corona

Print
Docent Herle besmet met corona

Een docent van het Beroepscollege Herle in Heerlen heeft het coronavirus. Afbeelding: ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

Een docent die lesgeeft aan het Beroepscollege Herle in Heerlen is besmet met het coronavirus. Vijf leerlingen en drie medewerkers, waar hij mee in aanraking is geweest, worden nu getest.

De school, die nog dicht is, heeft over deze zaak een brief gestuurd naar de ouders. Die zijn bang dat iedereen die met deze docent in aanraking is geweest, gewoon mag komen als op 2 juni de middelbare scholen weer open gaan. Volgens bestuurder John Monsewije van SVOPL, waar het Herle onder valt, is er geen reden tot ongerustheid. „De GGD heeft de zaak in handen. De betrokkenen komen niet naar school totdat we duidelijkheid hebben over de uitslag van de testen. We weten wel dat de docent buiten de school besmet is geraakt. Omdat de scholen nog dicht zijn, lopen er weinig mensen rond. Wel een paar leerlingen die vanwege hun thuissituatie liever op school huiswerk maken. Zij zijn allemaal in quarantaine”, zegt Monsewije. Als er meer duidelijkheid is, stuurt de school weer een brief naar de ouders.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen