Dierbaar

Hangbuikzwijn Luuk is de publiekstrekker van Kasteeltje Hattem in Roermond

Print
Hangbuikzwijn Luuk is de publiekstrekker van Kasteeltje Hattem in Roermond

foto Kim Roufs

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Noem hem gerust het knuffeldier van Kasteeltje Hattem, het hotel en restaurant in Roermond, want de eigenaren, het personeel en de klanten zijn dol op Luuk.

Het hangbuikzwijn is negen jaar en scharrelt gewoon tussen de tafels door op zoek naar iets eetbaars. „Mochten klanten het wat minder vinden als Luuk rondloopt, dan gaat hij achter een hekje, maar onze ervaring is dat het tegendeel het geval is. Klanten komen juist naar ons toe om de kippen en de varkens te zien.”

Behalve Luuk hebben de uitbaters Frank Keuten (52) en Daan de Ruiter (46) nog een hangbuikzwijntje, de vijfjarige Bacon. Ook een publiekstrekker pur sang. „Er zijn klanten die juist vragen of ze los mogen”, zegt Keuten. Het personeel deed het tweetal hun eerste varken cadeau na een gezamenlijk uitstapje naar Boscafé ’t Hijgend Hert in Vijlen waar ook de nodige dieren rondscharrelen. „Het was een geweldige verrassing destijds. Inmiddels horen de varkens er echt bij. Het zijn huisdieren die ook nog eens voor een unieke sfeer zorgen in en rond het kasteel.”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar l-magazine@delimburger.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen