Palliatieve zorg

Speciale coronatelefoon voor terminale patiënten stopt: voortaan weer direct contact met regionale centra

Print
Speciale coronatelefoon voor terminale patiënten stopt: voortaan weer direct contact met regionale centra

Afbeelding: Mark Reijntjens

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Maastricht / Itteren / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Heerlen / Hoensbroek / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide -

De speciale telefoonlijn die de Limburgse Centra voor Levensvragen hebben ingesteld na de uitbraak van het coronavirus, wordt op 2 juni ontbonden.

Voortaan kunnen mensen weer terecht bij de regionale hulplijnen van de centra, waartoe mensen zich met hun verhaal of vragen kunnen wenden wanneer zij in een terminale fase van een ziekteproces zijn beland. De voornaamste reden om nu het centrale nummer weer te schrappen is dat het aantal telefoontjes dat binnenkwam bij het crisisteam snel terug begon te lopen.

Op de website palliatievezorglimburg.nl zijn de telefoonnummers te vinden waar mensen met hun vragen terechtkunnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen